Home
De Dayak
De bemanning
Het plan
Reisverslagen
Naar Oostende
Frankrijk
Golf van Biskaje
Spanje
A Coruna
Noord West Spanje
Portugal
Andalusie Spanje
Marokko Rabat
Oversteek >Lanzarote
Canarische eilanden
Kaapverdie
Girls talk
Notities
Fotoalbum
Waar zijn we nu?
Gastenboek
Links
Contact
Mail adres opgeven?

 

  

 

Hercules toren. Gebouwd op de fundamenten van een Romeinse vuurtoren

 

 

 

 

 

 

 

 

In de aanloop van La Coruna moet nog echter rekening worden gehouden met een paar onderwater obstakels. Er kunnen sterke brekers staan aan beide kanten van de baai-ingang. De pilot (boek met beschrijving van de havens) is hier een welkome aanvulling op de elektronische kaarten. Wij hebben de Imray pilot van Atlantic Spain and Portugal + de pilot Cruising Galicia aan boord)

De stad biedt alles wat je nodig hebt. Een mooi oud centrum, standbeelden, mooie pleinen, gezellige winkels, eettentjes, terrasjes, en stranden. We wandelen en fietsen, bezoeken het aquarium, en genieten van een heerlijke lunch aan de boulevard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     Milennium momument La Coruna 

De mannen van de Panta Rhei bieden ons nog een dinertje aan voor onze sleepdiensten, en er ontstaat een vriendschappelijke band.

We genieten volop en als Fleur en Jiske komen wordt dat alleen maar beter. De contacten in de jachthaven zijn ook zeker de moeite waard. Het uitruilen van gegevens, boeken, technische hulp, en gezellig samen eten en borrelen. We delen  plannen met elkaar, kijken de Formule 1. We ontmoeten in deze haven ook nog Harm van de Aja die ook tot de vertrekkersgroep behoort.

 

 

 

 

We varen naar Ria Ares waar we voor anker gaan voor het plaatsje Ares. Voor Fleur en Jiske een nieuwe ervaring. Dat wij nog niet zulke ervaren ankeraars zijn blijkt uit het feit dat we ons bijbootje, door het stijgende water halverwege de trap bij de haven zien hangen, waar we deze twee uur eerder hadden vastgebonden.

  

 

 

 

We huren een auto en verkennen kaap Finistère en een stukje van de Ria’s en bezoeken Santiago de Compostella waar het einde van de Camino is. (Pelgrimsroute naar de Kathedraal waar nog een stukje skelet van de apostel Jacob moet liggen die hier met een stenen boot naar toe is gevoerd).

  

 

 

 

Kaap Finistère, tevens einde van de verlengde pelgrimsroute. Het hoofddoel is natuurlijk Santiago, maar er zijn veel pelgrims die de kaap opzoeken als einddoel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen we deze foto maakten hadden we nog geen idee dat  we er nog geen 14 uur later langs zouden op weg naar de eerste Ria's.

 

 

 

Santiago de Compostella

 

 

Binnen in de kerk. Dagelijks worden er missen gehouden voor de pelgrims die hier vanuit verschillende kanten naar toe zijn gelopen.

 

 

 

 

 

We liggen inmiddels twee weken in La Coruna als het voor Fleur alweer tijd wordt om terug naar Nederland te gaan. Het is voor ons ook het signaal om de  (figuurlijke) hoek om te gaan.

Eigenlijk is de beslissing om snel te vertrekken gemaakt terwijl we nog met Fleur en Jiske in Santiago zaten te dineren. Het weerbericht ziet er nu goed uit, maar er is een dreiging van hoge golven (5 meter!) binnen enkele dagen als gevolg van de orkaan Irm . Daar willen we niet op wachten en we gooien dus om 12 uur ‘s nachts los in La Coruna voor een tocht langs Kaap Finistère naar Ria de Muros naar het gelijknamige plaatsje en tevens het laatste stuk van de Coste del Morte. Een tocht van 16 uur.

bemanningdayak@gmail.com