Home
De Dayak
De bemanning
Het plan
Vetrekkersstress
Spannend of Spanning
Het eerste jaar
Het tweede jaar
Het derde jaar
Reisverslagen
Girls talk
Notities
Fotoalbum
Waar zijn we nu?
Gastenboek
Links
Contact
Mail adres opgeven?

Juni 2017: Stress of spanning?

Het is nu een week voor vertrek en ik merk dat de vertrekkersstress een week of twee geleden is veranderd in een ander soort spanning. Ik bedoel het is nu meer spannend i.p.v. spanning.

De laatste weken hebben we stappen gemaakt in de voorbereidingen, de bootverzekering is eindelijk rond, de grote klussen in huis en op de boot zijn zo goed als klaar, er is een huurder voor ons huis en een oplossing voor de auto’s.

Dus de dag van vertrek begint eraan te komen en dat is spannend.

Om de boot uit te gaan testen maar ook om er eens lekker uit te zijn hebben we besloten om een paar dagen naar de Oerol op Terschelling te gaan. Dit doen we bijna ieder jaar en het is voor ons  genieten.

Dat hebben we ook echt gedaan en het was ook fijn om een paar dagen niet met voorbereidingen bezig te zijn en alleen maar te relaxen.

Toch was deze tocht ook een test en daar zijn we niet helemaal voor geslaagd.

Zowel op de heen- als terugweg kregen we problemen met de nieuwe motor en op Terschelling bleek de accu niet door de walstroom opgeladen te worden.

Gelukkig bleek bij terugkomst het e.e.a. vrij simpel op te lossen te zijn, maar het voelt toch een beetje vervelend. Maar liever nu dan na ons vertrek.

Wat nu ook meer binnenkomt, na het tijdenlang geblokkeerd te hebben, is het naderende afscheid en de vraag “hoe zullen we het echt gaan vinden”.

Maar de dagen blijven maar voorbij gaan en we doen de laatste dingen zoals boodschappen doen om te foerageren, nog even de laatste hand aan de tuin en het huis nog voorbereiden op de nieuwe huurders.

 

Dus nog genoeg te doen maar het komt zo snel dichtbij………………

En dan toch nog de Z3 verkocht. Het moest zo zijn. Op het allerlaatste moment!

bemanningdayak@gmail.com