Home
De Dayak
De bemanning
Diny Bronke
Marten Bronke
Het plan
Reisverslagen
Girls talk
Notities
Fotoalbum
Waar zijn we nu?
Gastenboek
Links
Contact
Mail adres opgeven?

 

Op de foto lijkt het of dat we al een heel eind weg zijn, maar dat is niet helemaal waar. Deze foto is genomen bij de Komodo eilanden in Indonesie en 2016.

Ik ben op dit moment 64 jaar en heb een sabatical genomen. Eigenlijk werk ik voor mijzelf als ZZPer, maar nu even niet.

Na vele jaren dromen over verre reizen met onze zeilboot, en de nodige zeilervaring op zak is het dan zover. We zijn onderweg.

Mijn verhaal is niet zo verschillend als van andere vertrekkers. Ik ben al een zeiler vanaf jongs af aan. Begonnen met zeepkisten op de Zaan die mijn broer Peter timmerde van gevonden hout in de haven. Later bij de zeeverkenners en bezig met al wat drijft. Ik herinner me dat ik als kleine jongen langs het Noordzeekanaal al jachtjes voorbij zag gaan en mezelf beloofde dat eens...

En nu is het zover. We hebben een heel robuuste boot, waarschijnlijk robuuster dan wij zelf zijn. Redelijk luxe en voor ons voldoende ruimte. We zijn met dit schip al in Noorwegen/Zweden/Denemarken geweest. Naar Engeland was, met de toerzeilers, al een jaarlijks uitje. Frankrijk en de Kanaaleilanden stond ook al eerder op ons programma. We zouden er klaar voor moeten zijn, want als je op de Noordzee kunt varen, dan kun je de rest ook.... Zeggen ze.

 

 

bemanningdayak@gmail.com