Home
De Dayak
De bemanning
Het plan
Reisverslagen
Girls talk
07-'17 Hoe gaat het?
07-'17 gewenning?
08-'17 girls talk 3
08-'17 Espana GT4
09-'17 Coruna GT5
10-'17 Portugal GT6
10-'17 GT7
11-'17 GT8
12-'17 GT9
02-'18 GT10
04-'18 GT11
07-'18 GT12
10-'18 GT13
12-'18 GT14
02-'19 GT15
03-'19 GT16
05-'19 GT17
07-'19 GT18
02-'20 GT19
Notities
Fotoalbum
Waar zijn we nu?
Gastenboek
Links
Contact
Mail adres opgeven?

Girs Talk 7

Het is weer tijd om iets te schrijven voor de Girlstalk want het is toch al weer 3 weken geleden en we zijn weer een stukje verder en er verandert toch ook wel weer wat. Met name in het gevoel tijdens deze reis. Was ik de laatste keer toch wat onrustig i.v.m. het herfst/te laat gevoel dat is dus, sinds we de hoek (Cabo de Sao Vicente) om zijn, veranderd. Er komt een rust over me. Hier willen we zijn, hier kunnen we eventueel de winter blijven als we dat zouden willen.

We komen in het pikkedonker aan in de eerste haven, Lagos. We varen langs een boulevard met palmbomen, mensen op straat, gezelligheid dus. Heel wat anders dan verschillende plaatsen aan de westkust waar het erg stil was geworden omdat het toch al wat later in het seizoen is en waar ik me soms wel wat eenzaam door voelde.

De haven in Lagos ligt vol met buitenlandse boten vooral uit Engeland. Later horen we dat dit een haven is waar mensen, vooral Engelsen wel overwinteren, vandaar. Er zijn bars en restaurants om de haven heen en daar zijn ook de Engelsen in de meerderheid en dat merk je goed. Het is gewoon gezellig.

We blijven hier 6 dagen om eens wat rust te vinden en dat is heerlijk. Het is een leuk stadje en we maken een prachtige wandeling boven de rotskust.

We hebben nu tijdens onze reis al zo veel gezien dat je soms denkt kan er nog meer in het hoofd. Je merkt het als je terugdenkt aan plekken van enige tijd geleden, waar was het ook alweer, hoe was het ook alweer. Daarom is deze website voor onszelf ook heel prettig. Ook de namen van de verschillende (vooral onbekende) plaatsen zijn wel moeilijk te onthouden, zou dat de leeftijd zijn?

Nu liggen we al weer 4 dagen voor anker bij een heel leuk dorp, ja ik weet de naam, in een bijna geheel droogvallende rivier. We liggen met 8 andere boten waarvan 5 Nederlandse en we hebben leuk contact met elkaar. Om de hoek is een prachtig strand waar we af en toe zonnen of wandelen.

 

 

 

Ook kunnen we hier om de boot zwemmen en douchen in de kuip, want douches zijn er niet als je ankert.  We willen nog niet weg en dat komt goed uit want de wind staat verkeerd om nu te vertrekken.

Weet je wat het extra prettig maakt, het idee dat in Nederland de herfst nu echt is begonnen en wij nog heerlijk weer hebben al is het ’s avonds, als om 7 uur (lokale tijd= 1 uur vroeger dan in Nederland) de zon onder gaat ,wel fris.

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben deze week ook een herfstmaaltijd gegeten, rode kool met een bal, heerlijk dus!

De pepernoten die Fleur in September meegenomen heeft liggen nog in de kast maar die gaan er de volgende maand ook aan.

De supermarkten waar wij tot nu toe boodschappen hebben gedaan vinden wij nogal duur, er zijn ook Aldi’s maar die zijn altijd te ver weg.

We hebben nog wel veel zakjes en pakjes vanuit Nederland zodat we geregeld curry, nasi of noodles eten. Gelukkig houdt Marten ook van koken en wisselen we dat af.

zalmmmmm

Zo dit was het weer voor deze keer misschien de volgende keer wel vanuit Marokko!

 

 

 

bemanningdayak@gmail.com