Home
De Dayak
De bemanning
Het plan
Reisverslagen
Girls talk
07-'17 Hoe gaat het?
07-'17 gewenning?
08-'17 girls talk 3
08-'17 Espana GT4
09-'17 Coruna GT5
10-'17 Portugal GT6
10-'17 GT7
11-'17 GT8
12-'17 GT9
02-'18 GT10
04-'18 GT11
07-'18 GT12
10-'18 GT13
12-'18 GT14
02-'19 GT15
03-'19 GT16
05-'19 GT17
07-'19 GT18
02-'20 GT19
Notities
Fotoalbum
Waar zijn we nu?
Gastenboek
Links
Contact
Mail adres opgeven?

Espana!

Als er iets is dat ik niet wil is het een walvis op korte afstand van de boot, dat was mijn gedachte voor dat we aan onze reis begonnen. Dat is natuurlijk de goden verzoeken. Aan het eind van de eerste nacht tijdens onze oversteek van Biskaje zat ik alleen op wacht en ontdekte ineens een gigantische vis op een paar meter voor de boot. Waarschijnlijk ben ik een meter in de lucht gesprongen en gaf een gil, een WALVIS!!! Wat gaat hij doen? Gelukkig was hij sneller dan wij en maakte een bocht naar rechts en zwom aan de zijkant van de boot weg. Pffff. Marten stond inmiddels al naast me want ik had toch wel erg hard gegild geloof ik.

Dit was eigenlijk het enige spannende tijdens de overtocht alhoewel ik me ook minder ontspannen voelde toen ik ’s nachts op de AIS 7 vissersboten mijn kant op zag komen waarvan er 4 de vector op mij gericht hadden. (Een AIS is een applicatie op onze plotter (beeldscherm) waardoor je boten al van mijlen ver ziet aankomen terwijl je ze nog niet eens met het blote oog kan zien, dit voor de niet-zeilers onder ons.)

Maar de zee was zo rustig met af en toe dolfijnen in de buurt. Grappig dat we dat nog steeds prachtig vinden maar niet meer zo opgewonden raken als in het begin. Dit doet me denken aan Maleisie en Oman, daar een aap!! Veel apen. Een kameel!! Veel kamelen hier.

Dat we vanuit La Rochelle toch de oversteek gemaakt hebben komt omdat er bij mij ineens een knop omging. Ik wilde niet verder meer naar het zuiden in Frankrijk, wilde erg graag in Spanje zijn en deze oversteek zou maar ong. 48 uur zijn, dus 2 nachten op zee, een iets uitgestelde dagtocht. Daarbij komt dat ik mijn draai tijdens langere overtochten wel gevonden heb, ik heb meer rust gevonden en kan me goed vermaken.

De stad Les Sables was leuk met een prachtig groot strand en een heel gezellige boulevard waar ’s avonds veel te doen was, om de 200m muziek, dans, acrobaten, zumba-les e.d.

La Rochelle was anders dan ik gedacht had i.p.v. een moderne stad is het een prachtige, sfeervolle oude stad. Het is een zeilparadijs met net buiten de stad een gigantische jachthaven met 5100 ligplaatsen. Maar met restaurantjes er omheen en meteen naast het strand gelegen was het ook daar prima liggen en op loopafstand naar het oude centrum.

Maar ik ben blij nu in Spanje te zijn. Onze aankomstplaats was Gijon (spreek uit Gigon) en we zijn daar een paar dagen blijven liggen omdat het hier ook weer zo mooi is. 

 

 

                         En dan, de champagne ('s ochtends om 7 uur) op de veilige overtocht!

Er is nog meer avondleven dan op de plekken in Frankrijk waar we geweest zijn. Er wordt hier ook pas om 10 uur ’s avonds gegeten. En we werden alweer op een vuurwerkshow getrakteerd, al de derde keer en dan gewoon vanaf de boot. Deze was zeer de moeite waard. Ook waren er veel muziekoptredens in de stad, zodat je om 12 uur nog lag te schudden in je bed.

Het is nu ook iets warmer en we maken nu gretig gebruik van het door Marten in elkaar geflanste zonnetentje en het voldoet perfect.

We vermaken ons met mooie wandelingen maken, oudheid bekijken, lekker lezen (boeken van Margreet op de e-reader), boodschappen doen in vreemde supermarkten( ook leuk tijdverdrijf) af en toe een filmpje en social media. Een gewoon, bijzonder, leven dus. Ik ben nu al zo gewend op de boot dat ik af en toe aan wal zeebenen heb!

Ons leven wordt meer ons dagelijks leven waar we erg van genieten en ons bewust zijn van dit voorrecht. Samen houden we het goed uit met af en toe een grrrr.

  

bemanningdayak@gmail.com