Home
De Dayak
De bemanning
Het plan
Reisverslagen
Girls talk
07-'17 Hoe gaat het?
07-'17 gewenning?
08-'17 girls talk 3
08-'17 Espana GT4
09-'17 Coruna GT5
10-'17 Portugal GT6
10-'17 GT7
11-'17 GT8
12-'17 GT9
02-'18 GT10
04-'18 GT11
07-'18 GT12
10-'18 GT13
12-'18 GT14
02-'19 GT15
03-'19 GT16
05-'19 GT17
07-'19 GT18
02-'20 GT19
Notities
Fotoalbum
Waar zijn we nu?
Gastenboek
Links
Contact
Mail adres opgeven?

 

Terwijl Marten de vorige keer een verslag heeft geschreven kon ik geen inspiratie vinden, maar nu wil ik wel weer wat schrijven alhoewel ik denk dat het meer een fotoboek gaat worden.

We waren echt van plan naar de Azoren en Madeira te gaan, helaas is dat er niet van gekomen en dat ligt voor een groot deel aan mij. De Azoren zijn een week varen en omdat het nogal ver van de bewoonde wereld ligt zo midden in die Atlantische Oceaan wilde ik alleen als we met andere boten op konden varen, maar dat is niet gelukt. Voor de tocht naar Madeira, die maar 2 ½ dag varen is, stond de wind de hele tijd verkeerd. Ook speelde voor mij mee dat we daar al eens geweest zijn dus niet perse hoefde. Dus nu zijn we via Tenerife in La Gomera beland wat op zich geen straf is.

La Gomera is een heel mooi en relaxt eiland met ong. 25.000 inwoners. Er zijn weinig toeristen omdat je er niet met het vliegtuig kan komen, alleen met een ferry vanuit Tenerife.

 

 

 

 

 

 

De marina ligt in een mooie baai met een zwart strand en waar je dus heerlijk kunt zwemmen. Dat hebben we dus eindelijk gedaan, tot nu toe vonden we de zee te koud maar hier gaat het nu wel, het is tenslotte ook hoogzomer. De temperatuur is overdag 28-30 graden en ’s nachts ong. 20 gr. Alleen waait het af en toe behoorlijk.

 

 

 

 

 

 

We hebben een week een auto gehuurd en aangezien het hier weer heel hoog en steil is was het voor mij weer wat gepuf en gekreun. Gelukkig zijn hier maar een paar wegen en het went ook een beetje. Heel blij werd ik van het bos waar we verschillende wandelingen hebben gemaakt. Het is Werelderfgoed van UNESCO.

Het is een laurierbos (zoet hout) dat een paar miljoen jaar geleden een groot deel van Europa bedekte maar door klimaatverandering in de laatste 2 miljoen jaar geheel verdwenen is. Hier, door het constant vochtige klimaat in de vorm van lage wolken, heeft het kunnen blijven bestaan. Het bijzondere is ook dat stammen en takken voor een deel bedekt zijn met mos. Als extra zijn de bloeiende paarse wilde geraniums die delen van de bodem bedekken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Dit bos ligt op grote hoogte in het midden van het eiland en wordt omgeven door prachtige heuvels vol gele brem en valleien met palmplantages. (voor honing).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als we zo’n dag erop uitgaan nemen we “broodjes en koffie” mee en zoeken leuke picknickplekjes zoals deze twee.

 

 

 

Het zijn heerlijke dagen, daar staan dagen tegenover waarop we gewoon op de boot blijven, wat klussen, lezen, filmpjes kijken e.d. het meer gewone leven. En dat is weer een momentje dat ik aan mijn leventje in Zaandam denk en dat ook een beetje mis.

Gelukkig hebben we veel bel- en appcontact met de “meiden” en leven erg mee met Fleur en Bob wiens kat van 3 hoog naar beneden gevallen is en er veel breuken aan heeft overgehouden maar gelukkig heeft een dierenarts-orthopeed dit kunnen herstellen.

Tijdens ons verblijf hier is er ook de WK voetbal en die willen we (ik) niet missen dus gaan we geregeld naar een café en zitten tussen de Spanjaarden voetbal te kijken. Jammer dat de Spanjaarden er zo snel uitliggen want daarna zitten we vaak maar met zijn 2-en maar dat verandert weer als de finale in zicht komt Op de Nederlandse radio luisteren we nu af en toe de Tour de France.

 

 

 

Op 27 juni vieren we dat we een jaar onderweg zijn. Omdat we de laatste tijd nogal veel (goedkoop) uit eten gaan houden we het ditmaal op iets lekkers (helaas geen taart) bij de koffie.

 

We bepraten het afgelopen jaar en voelen ons bevoorrecht. We zouden het niet anders gedaan willen hebben en zijn blij met de beslissing er nog enige tijd aan toe te voegen. Maar we komen weer voor het probleem wat na de zomer! Gaan we naar het zuiden en oversteken (wat ik sowieso niet ga doen) of bereiden we ons voor op de terugreis. Deze beslissing moeten we in september/oktober maken.

Er zijn op de Canarische Eilanden veel religieuze- en andere festiviteiten, dat betekent processies en avonden met veel life-muziek (buiten) en omdat we nu in het stadje liggen betekent dat tot een uur of 5 liggen schudden in je bed. Maar de muziek is echt Spaans(salsa) en er wordt fanatiek door iedereen op gedanst. Wij hebben het ook geprobeerd maar wij zijn dan toch houterige Nederlanders.

Er wordt nu ook weer volop versierd dus ik ben benieuwd wat er dit weekend gaat gebeuren....

 

 

 

's Avonds ziet San Sebastian er heel sfeervol uit. Er zijn nog veel karakteristieke huizen met balkon, uit de tijd van Columbus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

San Sebastian bij avond

 

bemanningdayak@gmail.com