Home
De Dayak
De bemanning
Het plan
Reisverslagen
Girls talk
07-'17 Hoe gaat het?
07-'17 gewenning?
08-'17 girls talk 3
08-'17 Espana GT4
09-'17 Coruna GT5
10-'17 Portugal GT6
10-'17 GT7
11-'17 GT8
12-'17 GT9
02-'18 GT10
04-'18 GT11
07-'18 GT12
10-'18 GT13
12-'18 GT14
02-'19 GT15
03-'19 GT16
05-'19 GT17
07-'19 GT18
02-'20 GT19
Notities
Fotoalbum
Waar zijn we nu?
Gastenboek
Links
Contact
Mail adres opgeven?

We zijn onderweg. En hoe voelt het? Ik weet het niet, voorlopig net als vakantie. Wel blij dat de vertrekkersstress en afscheid, afscheid en (snik) afscheid voorbij zijn. Nu aan dit leventje gaan wennen, maar voorlopig dus “vakantie”.

Na het afscheid in Zaandam moesten we toch nog even terug naar huis voor de laatste schoonmaak en de sleuteloverdracht, raar moment.

Ook hebben we aan de huurder op de laatste dag nog, onze Z 3 (troetel ) verkocht.

 

Na Scheveningen zijn we naar Oostende gaan varen, een heerlijk relaxed tochtje.

Daar een paar dagen gebleven om tot rust te komen en de knop om te zetten.

Er was daar van alles aan festiviteiten te doen, erg gezellig.

De derde dag begon het te kriebelen en zijn we vertrokken. De volgende stap was Duinkerken, onze eerste plaats in Frankrijk, daarna Boulogne. Dit is een leukere stad met een klein, oud centrum.

Omdat we een paar dagen bleven liggen heb ik eens tijd om het e.e.a. te reorganiseren. Marten heeft in alle drukte gewoon maar alle kleren in verschillende kastjes en levensmiddelen in de koelkast, gesmeten. Tijd voor een herindeling. Nu kan ik tenminste alles weer vinden. Ook heb ik nu tijd om een was te draaien. Een klein wasje heb ik al gedaan in een miniwasmachine aan boord. Deze heb ik gekregen van collega’s van het ZMC. Nog dank daarvoor.

 

 

Ons ritme wordt al wat trager. We slapen ‘s ochtends tot een uur of 9 en eten

‘s avonds rond 8 uur. Ook beginnen we al een kleurtje te krijgen door het mooie weer.

 

Na Boulogne een motordag, door gebrek aan wind, naar de volgende stad Dieppe.

Wat is dat een leuk, authentiek stadje! Ik bofte, de volgende dag was er markt, de grootste en afwisselendste die ik ooit gezien heb.

Op een terrasje aan het water hebben we de lokale specialiteit gegeten, mosselen Roquefort. Heerlijk!

De jachthaven wordt steeds internationaler, er zijn Belgen, Fransen, Duitsers, Noren, Engelsen en Ieren. Je komt nu ook af en toe in verschillende havens dezelfde boten tegen. Misschien hetzelfde plan als wij?

Van onze Engelse buurman kregen we allerlei tips over de oversteek naar Spanje. Ik opteer voor z over mogelijk langs de Franse kust maar Marten wil “straight on”. Er is een groot tijdverschil in de manier van oversteken maar als we 3 of 4 dagen op zee zijn wil ik graag een opstapper En hoe ik zoveel dagen achtereen op een boot moet doorbrengen weet ik ook nog niet. Gelukkig hebben we veel films mee. Maar we gaan het zien!

 

Het is wel knus ‘s avonds op de boot, kaarsje, drankje, binnen of buiten al naar gelang het weer, tot nu toe veel buiten.

We vechten elkaar ook nog niet de tent uit. Wel zijn we verschillend wat betreft “eetstijl”, dat wisten we wel natuurlijk maar nu komt het extra naar voren omdat we vaak samen even boodschappen doen.

 

Na 3 dagen Dieppe weer verlaten en doortuffen naar Le Havre. Dit gaat weer af en toe met de motor bij.. Helaas was er toch weer een probleempje met de motor maar met wat technisch vernuft is dat voorlopig opgelost. Marten heeft de dealer gebeld en de afspraak gemaakt dat als het nog een keer voorkomt zij nieuwe onderdelen opsturen. Dus fingers crossed.

 

We zijn nu in Le Havre. Een industriestad met een grote haven waar ook ferries, cruiseschepen en containerschepen ingaan. Dus wij zien vanaf ons bootje van alles langskomen, het lijkt Ijmuiden wel.

Het is geen mooie stad maar er is een gezellige boulevard met een groot (kiezel)strand en een te gek funparc voor skates,stepjes,fietsjes waar veel gebruik van gemaakt wordt door de plaatselijke jeugd. Leuk om te zien.

 

Morgen gaan we weer verder. We waren al 2 keer eerder van plan weg te gaan maar de wind stak daar een stokje voor. Maar nu lijkt het te gaan lukken.

We gaan naar Cherbourg, ongeveer 12 uur varen.

Dat we toch wel doorvaren heeft er mee te maken dat er binnen zeilerskringen wordt gezegd dat je liefst voor augustus de Golf van Biskaje moet oversteken.

 

 

 

 

 

bemanningdayak@gmail.com