Home
De Dayak
De bemanning
Het plan
Reisverslagen
Girls talk
07-'17 Hoe gaat het?
07-'17 gewenning?
08-'17 girls talk 3
08-'17 Espana GT4
09-'17 Coruna GT5
10-'17 Portugal GT6
10-'17 GT7
11-'17 GT8
12-'17 GT9
02-'18 GT10
04-'18 GT11
07-'18 GT12
10-'18 GT13
12-'18 GT14
02-'19 GT15
03-'19 GT16
05-'19 GT17
07-'19 GT18
02-'20 GT19
Notities
Fotoalbum
Waar zijn we nu?
Gastenboek
Links
Contact
Mail adres opgeven?

 

De Carieb begint steeds meer te lonken vooral als we een foto toegestuurd krijgen van de Lef die daar net gearriveerd is. Oeps dat ziet er heerlijk uit, de mooie kleurschakeringen in de blauwe zee i.p.v. de bruine rivier. Ik word er enthousiast van en ben wel klaar om te vertrekken. En ik merk dat ik ook niet opzie tegen de oversteek van 3 nachten.

Het was een prima tocht zonder spannende dingen, wel dolfijnen, heerlijk relaxed dus. Alleen moesten we de laatste dag iets minder hard varen, dus zeil minderen, omdat we anders in het donker aan zouden komen. Daardoor kregen we iets meer last van de bewegingen van de boot en konden niet goed slapen. Maar dat neem je maar op de koop toe, vooral als het de laatste nacht is en ik echt zin heb in de aankomst op Tobego.

Nou het valt niet tegen! Wat is het mooi hier! Hier word ik helemaal blij van, wat voelt dit heerlijk, de mooie zee, de palmenstrandjes en de rest moet ik nog gaan zien.

We moeten redelijk snel van de boot af, met het bijbootje naar het strand, omdat we meteen in moeten klaren in het hoofstadje Scarborough. Dus we zien meteen wat van de omgeving en dat valt ook niet tegen en wat zijn de mensen vriendelijk! We kijken onze ogen uit naar de gekleurde rastamannen en van verschillende kanten komt de reggaemuziek. Wat een relaxte sfeer.

We gaan bij een bushalte staan maar ons wordt verteld dat de bus pas over 55 minuten komt en we beter een p-taxi kunnen nemen. Dit zijn prive-auto’s die mensen voor 1 euro meenemen, een betaalde lift dus. Het werkt. We hebben al snel zo’n auto te pakken en worden netjes voor het kantoor van de douane afgezet. ’s Avonds vroeg naar bed want we hadden een nacht overgeslagen.

 

De eerste avond worden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang.

De dagen daarna nemen we de tijd om te wennen en we verkennen de omgeving een beetje.

Er zijn hier niet zo veel toeristen dus er is ook geen infocentrum, en ook geen reisgidsen te koop. Maar wij vinden het ook wel fijn als het niet zo toeristisch is.

Op 300m. is er een natuurreservaat met een palmenpark en het mooiste strand van Tobago, waar ook een watersportcentrum is. Boffen wij even! Op de weg er naar toe staan er verschillende kraampjes van zogenaamde kunstenaars en er is natuurlijk van alles te koop, beschilderde kalabassen, gebeeldhouwde kokosnoten, sieraden e.d. In het weekend is het redelijk druk met bewoners van Trinidad die hier het weekend doorbrengen.

 

We liggen in deze baai met nog 3 andere boten waarvan er 2 binnen een paar dagen vertrekken en blijven dan nog samen met de Lef over. Als Martijn van de Lef bezoek krijgt uit Nederland huren we samen een auto om het eiland te verkennen.

Tobago is 41 km lang en 12 km breed waarvan een groot deel heuvelachtig is en bedekt met regenwoud. We rijden weer over van die weggetjes waar ik geen fan van ben maar je wil toch wat! Het valt uiteindelijk wel mee, er zijn niet van die diepe afgronden.

Midden op het eiland is een mooie waterval en de wandeling er naar toe is echt door de jungle.

 

Na het bezoek aan de waterval rijden we langs de noordkant van het eiland naar het strand.

 

 

 

 

 

Lunch bij strandtent Suck Hole ( je mag er zelf van denken wat je wil)

 

 

Daarna rijden we via verschillende mooie baaien en na een heerlijke lunch weer terug naar de boot. 

De volgende dagen vullen we, behoorlijk lui of noem het relaxed, met zwemmen, wat wandelen, beetje klussen en lekker uit eten. Bij ons ontbijt worden we begroet door een schildpad die even boven kwam om op adem te komen!

Ben benieuwd hoe lang we dit vol gaan houden.:)

 

Hieronder nog een paar foto's gewoon omdat ik het niet laten kan. 

                                                                     strandfoto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Straatbeeld

0verstekende geitjes                                                                       katoenboom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En altijd in voor een gezellig whatsappgesprekje!

 

 

 

bemanningdayak@gmail.com