Home
De Dayak
De bemanning
Het plan
Reisverslagen
Girls talk
07-'17 Hoe gaat het?
07-'17 gewenning?
08-'17 girls talk 3
08-'17 Espana GT4
09-'17 Coruna GT5
10-'17 Portugal GT6
10-'17 GT7
11-'17 GT8
12-'17 GT9
02-'18 GT10
04-'18 GT11
07-'18 GT12
10-'18 GT13
12-'18 GT14
02-'19 GT15
03-'19 GT16
05-'19 GT17
07-'19 GT18
02-'20 GT19
Notities
Fotoalbum
Waar zijn we nu?
Gastenboek
Links
Contact
Mail adres opgeven?

Time flies! Alweer bijna maart, in Nederland groeit er ijs op de sloot en van de week een gevoelstemperatuur van -20 C terwijl het hier  een beetje herfstig is afgewisseld met heerlijk strandweer. Dat het zo lang heeft geduurd dat wij weer toe zijn aan het schrijven van een verslag heeft te maken met ons idee dat we niet zoveel te melden hebben omdat we zo lang op 1 plek liggen en het krijgen van bezoek.

We liggen al vanaf eind januari in Las Palmas en dat heeft verschillende redenen.

We waren na de vorige 2 eilanden toe aan een iets grotere stad met de bijbehorende reuring, zowel in de stad als in de jachthaven. Hier liggen de boten met bemanning soms jaren en zijn er meer gezamenlijke activiteiten, waaronder ook een groepje Nederlanders, die het e.e.a. organiseren. Soms is het leuk daar even deel van uit te maken.

Ook hebben we op dit eiland afgesproken met ons bezoek. Nu kunnen we ook naar het zuiden varen maar toen we er met de auto kwamen waren we niet super enthousiast om daar langer te liggen omdat het zo erg toeristisch is.

Misschien dat we er half maart naar toe varen voor even, om daarna over te steken naar Tenerife. De jachthaven in Las Palmas is niet erg mooi, super groot (1250 ligplaatsen) en maakt deel uit van de commerciële  haven waar ook containerschepen en cruiseboten liggen. Maar heel goedkoop en er ligt een strandje pal naast en we lopen zo de winkelstraten in. En met een half uurtje lopen (of met de vouwfiets) zijn we op een heel mooi strand met een gezellige boulevard.

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Ook was het leuk om hier de carnaval mee te maken, 3 weken vooral ’s avonds allerlei evenementen zoals verkiezingen van de Gran Dame, Drag Queen enz. Dit vond plaats op een plein met een groot podium met mooi decor en een tribune voor de toeschouwers, dus niet in de kroegen. Marten blijkt een groot fan te zijn van de carnaval, die wilde van alles bijwonen. Had ik niet achter hem gezocht, zo zie je maar. Op 1 van de dagen was het ook nog een officiële feestdag waarop iedereen prachtig verkleed naar het plein kwam en op muziek heerlijk uit zijn dak ging. De carnaval werd afgesloten met een grote parade.

 

We hebben mooie autotochten gemaakt met Henny en Bart en met Fleur en Bob. Het noorden is in tegenstelling tot het zuiden erg groen en inderdaad erg bergachtig met veel weggetjes met haarspeldbochten. De eerste keer met Henny en Bart vond ik het niks maar later wende het blijkbaar en ging het beter(of heb ik me vermand).

 

 

Omdat we toch al van plan waren iets langer te blijven liggen is Marten hier naar een dermatoloog geweest. Hij heeft een plekje aan de zijkant van zijn gezicht dat onze huisarts heeft weggebrand maar nu weer terug is en jeukt. De dermatoloog heeft het weg geschraapt en het was oke maar zij ontdekte wel een ander plekje dat huidkanker zou zijn. Ze heeft het meteen weggesneden en opgestuurd naar Spanje. Na 3 weken kreeg hij de uitslag dat het goedaardig is en helemaal weg is. Over een half jaar terugkomen maar waar we dan zijn? Hij heeft wel een recept gekregen voor een speciale zonnebrand. Maar toch even een momentje van oeps.

 

 

                                                              Zomaar een leuke foto er tussendoor

Van de Olympische Spelen heb ik niets gemist! Via de Ipad alles kunnen luisteren/kijken, genieten dus! Dit tot teleurstelling van Fleur maar gelukkig houdt Bob ook van schaatsen.

Via youtube heb ik het Kerstconcert van mijn koor samen met de Whale City Sound kunnen zien. Ik heb ervan genoten en had er graag bij willen zijn. Zulke dingen mis je dan toch wel, maar leuk om het op zo’n manier toch mee te kunnen maken.

Marten en ik hebben afgesproken om in april te beslissen wat we verder gaan doen met onze reis maar dat houdt me natuurlijk niet tegen om er nu af en toe al aan te denken en dat wisselt nog al, van terug naar huis, een paar maanden naar de Azoren en dan weer Canarische Eilanden, Gambia of Middellandse Zee. Ben zelf benieuwd wat er uit gaat komen. Jullie horen het nog t.z.t.

 

Ga vooral lekker genieten van ijs en sneeuw! (best een beetje jaloers)

 

bemanningdayak@gmail.com